Een pittige voedzame kippenstoofpotje met gember, dat is gezond genieten!
Ingrediënten:
- 400 gram kippendijen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels verse
- 50 ml Gember Member puur gembersap
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 1 blik (400 g) tomatensaus
- 1 kopje kippenbouillon
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- Keltisch zeezout en peper naar smaak
- Verse lente-ui, fijngehakt (voor garnering)
Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een grote stoofpot op middelhoog vuur. Bak de kipstukken goudbruin. Haal ze uit de pot en zet opzij.
- Voeg de gesneden ui toe aan dezelfde pot en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg ook de knoflook en het pure gembersap toe en bak dit geheel kort mee tot het aroma vrijkomt.
- Doe de paprika’s in de pan en bak ze tot ze iets zachter zijn.
- Voeg tomatenblokjes, tomatensaus, kippenbouillon, oregano en paprikapoeder toe.
- Roer goed door. Breng het geheel aan de kook en doe de gebakken kip terug in de pan. Zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met de saus.
- Breng op smaak met keltisch zeezout en peper. Laat het geheel sudderen op laag vuur, met het deksel op de pot, gedurende 30-45 minuten, totdat de kip goed gaar is.
- Garneer met verse lente-ui voor het serveren.
Dit kipstoofpotje met gember is heerlijk als het geserveerd wordt met wraps of bijvoorbeeld met aardappelpuree. Geniet van deze smaakvolle en hartverwarmende maaltijd! Opzoek naar nog een overheerlijk gerecht met gember? Maak dan ook eens deze rijst met kip en gember!