Recept:
- Basmatirijst
- Gember Member sap
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels citroengras
- 2 eetlepels bio rode thaise currypasta
- Olijfolie
- 400 gram kippendij of kipfilet
- 2 ui
- 1 limoen
- 200 gram peultjes
- 1 blikje kokosmelk
- 1 aubergine
- 1 bosje koriander
Bereiding:
- Kook de rijst zoals omschreven staat op de verpakking.
- Pel de knoflook.
- Plet en snijd de citroengras in stukken.
- Verwijder de stelen van de koriander en snijd de blaadjes grof.
- Snijd de kippendij/kipfilet in stukjes.
- Pel en snijd de ui in kleine stukjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wokpan en bak de kip lichtbruin. Voeg de ui toe en bak kort mee.
- Snijd de uiteindes van de peultjes eraf. Check bij de peultjes of er een draadje aan de peul zit. Dit doe je door het puntje bijna los te snijden en dan voorzichtig zijwaarts van de peul af te trekken. Voeg de peultjes en citroengras toe.
- Voeg de currypasta toe.
- Voeg de kokosmelk en een klein scheutje water toe.
- Rasp de schil van de limoen. Halveer de limoen en voeg het sap samen met de limoenrasp toe.
- Voeg een scheutje Gember Member sap toe.
- Laat circa 5 minuten koken.
- Snijd de aubergine in blokjes. Voeg de aubergine toe en laat nog 5 minuten koken.
- Breng de curry op smaak met Himalaya zout of zeezout en zwarte peper.
- Voeg de helft van de koriander toe en kook het mee.
- Verdeel de curry en de rijst over de borden en bestrooi met de resterende koriander.
- Eet smakelijk!