Gember Member USPs - Immuunsysteem[2][4]
Ondersteun je immuunsysteem
Icon Duurzame levering Gember Member
Duurzame levering
Gember Member USPs - Echt vers, echt PUUR[1][3]
Echt vers, echt PUUR
Ondersteun je immuunsysteem
Klik Hier
Duurzame levering
Klik Hier
Echt vers, echt PUUR
Klik Hier
Gember member: hoe lang houdbaar?

Altijd verse gember: tips voor het bewaren van deze superfood

Voor de liefhebbers van gember is het cruciaal om altijd verse gember bij de hand te hebben. Maar hoe bewaar je gember op een manier die zijn smaak en voedingsstoffen behoudt? Gember kun je namelijk heel goed bewaren op verschillende manieren. Hier zijn enkele slimme tips om ervoor te zorgen dat jouw gember altijd vers en klaar voor gebruik is.

 

Koelkast of niet? 

Veel mensen bewaren gember in de koelkast, maar dat is niet altijd de beste keuze. Gember kan prima worden bewaard op een koele, donkere plek, zoals een voorraadkast. Als je van plan bent om de gember binnen een paar weken te gebruiken, is de koelkast niet strikt noodzakelijk.

 

Invriezen voor langere houdbaarheid 

Voor langere opslag is invriezen de ideale methode. Schil de gember en snijd het in kleine stukjes of rasp het. Plaats de stukjes op een bakplaat in de vriezer en zodra ze bevroren zijn, bewaar je ze in een luchtdichte zak. Hierdoor kun je gemakkelijk de benodigde hoeveelheid gebruiken zonder alles te ontdooien.

 

Gebruik een luchtdichte bak 

Als je de gember in de koelkast bewaart, zorg er dan voor dat het in een luchtdichte bak zit. Gember heeft de neiging om uit te drogen in de koelkast, maar met een goede afsluiting kun je dat voorkomen en de versheid behouden.

 

Gember in azijn bewaren 

Dit klinkt misschien gek, maar een interessante methode is om gember in azijn te bewaren. Door kleine stukjes gember in een pot met azijn te doen, creëer je een gefermenteerde gember die niet alleen langer meegaat maar ook een heerlijke smaak geeft aan azijn voor dressings en sauzen.

 

Gemberpoeder voor gemak 

Als je regelmatig gember gebruikt, kun je overwegen om zelf gemberpoeder te maken. Schil de gember, snijd het in dunne plakjes en droog ze in de oven of een voedseldehydrator. Eenmaal gedroogd, kun je de plakjes vermalen tot poeder. Dit poeder is handig om altijd bij de hand te hebben voor snelle toevoegingen aan gerechten.

 

Biologische gember kopen 

Als laatste tip, overweeg biologische gember te kopen. Deze gember heeft vaak een dunne schil en minder vezels, wat betekent dat je minder hoeft te schillen. Het bespaart tijd en zorgt ervoor dat je meer van die heerlijke smaak behoudt.

Met deze handige tips geniet je altijd van de frisse smaak en gezondheidsvoordelen van gember, of het nu in hartige gerechten, drankjes of zoete lekkernijen is. Vergeet niet om je voorraad regelmatig te controleren en het creatief toe te voegen aan je dagelijkse maaltijden.

Ontdek meer over gember en alle voordelen in onze andere blogs